Asia – det høyreiste kontinentet

Vi nordmenn liker å smykke oss med at vi er fjellvante folk. På sett og vis er vi jo det, og sammenliknet med mange andre land i verden, er den gjennomsnittlige nordmann en skikkelig fjellgeit. Høye fjellkjeder og bratte juv sprer seg over vårt langstrakte land, og mange av oss liker å påstå at vi er erfarne fjellfolk – men vi blekner fort i forhold til noen av de enorme toppene og fjellmassene man finner i Asia. 

Bestigelse av fjell har fascinert mennesker i århundrer. Før i tiden var det ikke bare for å bevise at man kunne, men også for å kartlegge. Fjellklatring av selvsagt forandret seg enormt mye de siste hundre årene, takket være forbedret kunnskap, teknologi og utstyr, men én ting står fortsatt sentralt for de som utfordrer verdens høyeste fjelltopper – mestringsfølelsens, og det å bevise at man kan.

Fjelltopper og -kjeder finner man spredt rundt i store deler av verden, men de største og høyeste hører hjemme i Asia, nærmere bestemt i Tibet, India, Nepal og Pakistan.

Flere norske kvinner og menn har hatt æren av å bestige verdens høyeste fjell, Mount Everest, men for de fleste av oss blir det kanskje litt for strabasiøst. Heldigvis byr Asia på utrolig mye forskjellig, både når det kommer til kulturer, natur, kjøkken, folk og opplevelser.

Thailand er blant de mest populære reisemålene i Asia for nordmenn, og er en sikker vinner for de fleste. Øyparadiset Bali i Indonesia byr på helt unik natur, og er litt mer av den eksotiske sorten. Om du derimot er ute etter noe helt utenom det vanlige, kan en svipptur innom Brunei være et minne for livet.

Finn det du leter etter og mer, når som helst

Uansett om du vil ut på kulturreise, strand- eller storbyferie, bestige en fjelltopp, eller bare ut på opplevelsesreise, er Asia et fantastisk reisemål – men hvor skal man starte?

Det finnes haugevis av tips å finne på nettet, fra erfarne folk som har vært ut på reise før. Om det så omhandler billigste fly og hotell, eller steder og restauranter du helst bør få med deg. Det kan imidlertid være litt vrient å navigere gjennom alle tipsene, for internett er en svært stor plass.

Råd og tips blir som oftest best når det kommer fra ordinære mennesker, som har kunnskap og erfaring om emnet de snakker om, framfor når det kommer fra noen som vil selge deg noe eller har andre intensjoner. På lenkeguiden kan du finne håndplukkede lenker til et bredt spekter av ulike emner – og du kan til og med legge til lenker selv, om du finner noe som mangler! Det sikrer høy kvalitet og integritet på mye av infoen som er tilgjengelig på nettstedet.

Det er heller ikke bare reiser og ferieturer du kan lese om – klikk deg inn på et emne som interesserer deg, for eksempel sport, og få side opp og side ned med blogger, artikler, info og skriverier om nettopp det – eller meld deg inn og bidra med dine egne lenker, til noe du brenner for.