Verden har blitt mindre

Feriereiser var en gang i tiden noe bare de rikeste kunne flotte på seg. På slutten av 1700-tallet begynte rike, europeiske aristokrater å reise rundt om i Europa, kun for nytelsens skyld. I årene som har kommet og gått siden den gang, har det skjedd utrolige utviklinger, og i dag kan nesten hvem som helst dra hvor som helst, bare man planlegger godt.

Mulighetene er så godt som ubegrensede, enten du vil ut på tur i kjente, trygge omgivelser i vår egen europeiske bakgård, eller langt av gårde til Afrika, Asia og Amerika. Synonymt med en ferietur, uansett hvor man drar, er som oftest at man har lys til å oppleve noe nytt.

Noen drar på jungelsafari, andre tar seg en komfortabel tur på et cruiseskip, mens andre igjen vil gjerne ha litt av alt og legger turen til utkanten av en større by, der man også har naturopplevelser i nærheten.

Blant de mest populære reisemålene finner vi fortsatt storbyferien. Det er noe eget med å kunne vandre rundt i en by man ikke kjenner, og se noe nytt på hvert gatehjørne. Kultur er det også mange som har interesse for, enten i form av museer, gamle slott og kirker, utstillinger, bygninger, kunst og opera.

Valgene er mange, og hvis du kunne trenge litt inspirasjon til hvor din neste ferietur skal gå, bør du stikke innom kulturferie.no, der du kan lese om alt fra bilferier i Norge, til arkitektur i Dubai. Det er ikke bare selve reisen som er viktig, så husk også å plukke med deg et par gode tips til hvordan du får en mest mulig behagelig ferietur.

Verdens største kontinent

Det er ikke lenger tilbake enn på 90-tallet at de fleste reisemål ble avgjort basert på hva charterbyråene hadde å by på. Det var ikke lett å finne informasjon på egenhånd, og den infoen man fant, måtte man bare stole på at var noenlunde riktig. I dag finnes det uante mengder informasjon gjennom internett – ikke bare fra andre erfarne reisende, men fra lokale mennesker, som faktisk bor der du kunne tenke deg å reise.

I tillegg har selvsagt tilbudene fra flyselskapene blitt særdeles mye bedre, takket være større konkurranse, og det gjør at vi kan fly lengre enn bare til «Syden».

Det gjør at vi har blitt smartere reisende, og mange bortgjemte perler har blitt oppdaget. Det er nemlig mange som foretrekker å dra på ferie til sted som ikke er oversvømt med andre turister. For hvor fristende er det egentlig å sitte på overfylte busser, med svetten rennende nedover ryggen, og så fort du kommer av, står kjøpmennene i kø for å selge deg all verdens krimskrams.

Mange drømmer seg bort til eksotiske områder i Asia, der du kan finne natur som ser ut som den er fra en annen planet. Alt fra knallgrønne skoger, turkist vann og perlehvite strender, til enorme og moderne storbyer – og billige priser, ikke minst! Filipinene er en av disse bortgjemte perlene, som de fleste ikke engang har vurdert som reisemål.