Er du en eventyrer?

Har du alltid hatt en trang til å utforske nye plasser, teste deg selv til bristepunktet, oppleve ekstreme værforhold, da er nok en ekspedisjon til verdens høyeste fjell noe for deg. Verdens høyeste fjell er ikke noe førstegangs eventyrere begir seg utpå. Det kreves masse forberedelser, research, finansiering og ikke minst trening.

Har man som mål å bestige verdens høyeste fjell og man er skikkelig dedikert og målrettet er dette helt overkommelig. Men det er selvsagt ikke 100 prosent sikkerhet at man kommer seg til toppen selv om man har forberedt seg godt. Det er kun værgudene som kan avgjøre det. Ikke tro at selv om du har campet ute en vinter på Finnmarksvidda i minus 35, så betyr det ikke nødvendigvis at du kan takle det som Mount Everest har å by på.

Gode tips til hvordan du kan trene til din livs største utfordring:

Så hvor mye koster en tur til Mount Everest?

Når det gjelder det kostnad for en slik ekspedisjon så er det snakk om flere hundre tusen kroner. men dette kan lett skaffes til veie ved litt sparing selv og eventuelle sponsorer. Med mål om å bestige verden høyeste fjell er det enkelt å velge bort turer på byen, spise på restauranter og andre unødvendige ting. Dette er mye penger spart i løpet av en måned.

Det er viktig med riktig utstyr på slike ekspedisjoner. Ting som hårgele, aftershave, pensko, graviditetstester o.l er noe du kan vurdere om er nødvendig å ha med. Det er viktig da med skikkelig research og skaffe seg all nødvendig informasjon. Gå på nett, kommuniser med andre som har utført samme ekspedisjon tidligere, og ta til deg alle tipsene og erfaringene som de deler. alle disse erfaringene og tipsene kan utgjøre forskjell på liv og død.

En video som forklarer litt om hvor mye en tur vil koste:

Vær godt forberedt – utfordringene er mange

Det er viktig å huske på at det er ikke bare snakk om gode klær, soveposer og telt. Noe som er meget vital for å bestige verdens høyeste fjell er noe vi faktisk ikke tenker så mye på til daglig, nemlig ren oksygen. Hvorfor trenger man oksygen tenker du sikkert. Vel, verdens høyeste fjell er rimelig langt opp. Oksygen nivået på 1000 meters høyde er langt fra det samme som på bakkenivå. desto høyere man kommer opp på fjellet, desto lavere blir oksygennivået. Tenk hvor ekstremt kjedelig og ergerlig det ville ha vært om man er kun 800 meter fra toppen og får tom for oksygen. Man kan ikke bare gå på mobilen og bestille et par ekstra oksygen beholder via en nettbutikk.