Få mest mulig ut av interessene dine

Når det kommer til fritiden vår, eller kanskje til og med jobbene våre – hvis vi jobber med det vi drømmer om, er det lett å bare ende opp med å fokusere på den ene tingen. Men når det kommer til stykket, er det mange måter vi for eksempel kan utforske interessen vår for klatring, og få mer ut av det enn hvis vi bare hadde fokusert på klatring i seg selv. For det er mange inngangsvinkler på en hobby som klatring, så hvorfor ikke utnytte det?

Det å investere i aksjer, er noe vi ser en stødig øking av for tiden, og det er en helt glimrende måte å utfolde interessen sin innenfor klatring. Du kan lese mer på Aksjeskole, og begynne å finne ut av hvilke selskaper, som for eksempel lager utstyr eller på andre måter er relatert til klatring, som er børsnotert, og du derfor kan investere i. Det å investere i aksjer, og legge en strategi der man ikke bare investerer i de store selskapene, kan nemlig være helt riktig for deg.

Viktigheten av å ha en strategi

Når man skal begynne å investere, er det viktig at man har en strategi. Hvis man for eksempel primært skal fokusere innenfor klatring, og de bransjene som er relatert til det, kan man for eksempel prøve å danne seg et overblikk over hvilke selskaper som er børsnotert nå, og eventuelt hvilke som er på vei dit, sånn at man kan velge helt riktige tidspunkter å investere på. Det føles også annerledes å investere i sin egen bransje.

Det er mange måter å gå frem på når man skal investere. Man kan enten utelukkende tenke på penger og avkast, eller man kan tenke på elementer som enten bærekraft – altså at man bare investerer i bedrifter som jobber mot en mer bærekraftig fremtid, og man kan velge å fokusere på å investere i de tingene man har interesse for. Det gir det en helt annen dimensjon, enn hvis man bare investerer i noe for pengenes skyld.

Uansett hva du velger å gå for, er det viktig at du tenker deg godt om, og fjør det forarbeidet som kreves, for med den helt riktige porteføljen, kan du virkelig gi deg selv et forsprang. Det er virkelig en morsom ting å drive med, og det å kombinere det med en interesse for klatring, er jo bare bra.

Planlegg neste tur

Det å dra på treningsturer har ikke vært så veldig mulig det siste året, og det er mange som har ønsket å gå Mount Everest som ikke har kunnet få muligheten for det, på grunn av pandemien. Men nå som ting ser ut til å gå litt bedre, åpner plutselig mulighetene seg litt opp igjen, og det er ikke akkurat noe å være lei seg for. Det kan være det perfekte tidspunktet for å komme seg ut på tur igjen, og la investeringene vente.

Men hvis man fortsatt er i lockdown, kan bare det å planlegge neste tur være noe som føles bra, så det å planlegge hva neste treningstur skal være, kan være den helt riktige aktiviteten, selv om man selvsagt heller vil komme seg ut å gå, for å bli klar til Mount Everest igjen. Men tiden for det er på vei, så det er bare å smøre seg med tålmodighet.