Forberedelse for den mentale styrken

Det å bestige Mount Everest er for mange en stor drøm. Dette er på mange måter manndomsprøven av alle manndomsprøver. De som har løpt maraton og triatlon har lite å stille opp med i kampen om å være tøffest her. Rent fysisk er det et hardkjør selvfølgelig, men kanskje enda verre er det mentalt.

Derfor er det viktig å bygge seg opp mentalt for de utfordringene som kommer. Her bygger en opp den mentale styrken gjennom diverse teknikker. Dessverre har en ikke noe fjell bak i hagen på flere tusen meter, slik at en er nødt til å finne alternative metoder. Hvilke forberedelser kan en gjøre?

Bruk spill og simulasjoner

Spill er det perfekte stedet å trene opp det mentale. For akkurat som Mount Everest, så kan spill hos casino som føles som uendelig fjell til tider. Smører en seg derimot inn med tålmodighet og følger sin strategi, kan det potensielt ligge gevinster i horisonten med litt flaks. Ett av problemene er at en ofte gir opp grunnet lav mental styrke.
Simulasjoner er her et enda bedre alternativ til trening. Du kan benytte simulasjoner, se filmer, og forestille deg hvordan veien opp er. Jo mer du lærer, og jo mer du setter deg inn i atmosfæren rundt det å klatre opp fjellet, jo bedre.

Reis på fjelltur

Det virker kanskje litt simpelt, men å reise på fjelltur er veldig effektivt. Du får ikke noen lignende oppgave som Mount Everest her i Norge, men du kan i hvert fall prøve deg på et par topper. Er du litt spesielt interessert, kan du forsøke å finne et vanskelig, fremfor så veldig høyt, fjell å klatre.

Da kan du få det litt inn i kroppen hvordan det er å bevege seg opp Mount Everest. Reiser du på fjelltur, er det mange fine turer i Norge, og du kan ta med et par venner, eller eventuelt reise alene.

Tren opp kroppen mentalt

Naturligvis må du trene for å kunne nå toppen. Sjansene er store for at du allerede har trent i mange år. Men hvor god er du egentlig til å bryte barrierene dine? Mye av turen opp Mount Everest handler om å kunne gå videre, selv når tanken føles helt tom.
Når du trener dine neste økter, skal du derfor pushe gjennom grensene. Her kan du ikke si deg selv fornøyd med 10 runder rundt banen. Sett deg selv skyhøye mål og press kroppen forbi de vanlige grensene. Det er den beste mentale treningen du kan få.

Er du klar for å klatre?

Etter mange år med trening, og litt oppsparte midler i bagasjen, velger mange å forsøke å bestige Mount Everest. Her er det utfordringer på rekke og rad, allerede fra bare noen tusen meter over bakken. Husk på at fjellet tross alt er flere ganger høyere enn det høyeste i Norge.

Det er nok en del sommerfugler som kribler i magen uansett. Men er en klar for å bestige Mount Everest, så vil adrenalinet og den mentale styrken dra deg opp!